İnternet Sitesi Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma Metni


İşbu Aydınlatma Metni 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında E-5 Karayolu üzeri Maltepe Köprülü Kavşağı yanı, İnci Çıkmazı Sok. No:8 Maltepe / İstanbul adresinde mukim Metebronz Mobilya A.Ş. tarafından Veri Sorumlusu sıfatıyla hazırlanmış ve sizlere sunulmuştur.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI


Şirketimize ait; https://www.metebronz.com/tr/ internet sitesinden üyelik oluşturarak veya oluşturmadan alışveriş yapmanız halinde; Kimlik (Ad-soyadı, Cinsiyet, T.C. Kimlik No), İletişim (E-posta, Adres, Telefon Numarası), Finans ( Kredi Kartı Bilgileriniz) kategorisindeki kişisel verileriniz kurumsal iletişim ve itibar yönetimi, sipariş yönetimi, etkinlik yönetimi, satış ağı yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, ana veri oluşturma, bilgi güvenliği, muhasebe ve finans, marka araştırması, finans ve muhasebe operasyonları süreçlerinde hukuka ve dürüstlük kurallarına ve işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme ilkelerine uygun olarak işlenecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ ve HUKUKİ SEBEBİ


İşbu Aydınlatma Metninde belirtilen kişisel verileriniz Şirketimize ait https://www.metebronz.com/tr/ adresi aracılığıyla elektronik ortamda toplanmakta ve KVKK’nın 5. Maddesinde yer alan Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayanarak tamamen ya da kısmen otomatik yolla işlenmektedir. Kişisel verilerinizin işlenmesi ilgili kişi olarak sizlerin açık rızasına tabi olduğu durumlarda ise (Kampanya içerikli sms ve e-posta gönderilmesi yoluyla ürün / hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi) kişisel verileriniz KVKK’nın 5. Maddesinde belirtilen ilgili kişinin açık rızasının bulunması hukuki sebebine dayanarak tamamen ya da kısmen otomatik yolla işlenmektedir.

KİŞİSEL VERİLEN AKTARILMASI


Söz konusu kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından sadece yukarıda belirtilen amaç dahilinde işlenmekte, KVKK’nın 8. Maddesinde belirtilen şartlar dahilinde şirketimizce gerçekleştirilemeyen ve uzmanlık gerektiren hususların yerine getirilmesi amacıyla hizmet/destek/danışmanlık alınan ya da işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlarla ve resmi mercilerin talepleri nedeniyle yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşılabilecektir.

Söz konusu kişisel verileriniz bu husus haricinde Şirketimiz tarafından veri güvenliğine ilişkin alınması gereken her türlü idari ve teknik tedbir alınarak muhafaza edilmekte, üçüncü kişilerle paylaşılmamakta, satılmamaktadır

KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VEYA ANONİM HALE GETİRİLMESİ


KVKK’nın 7. maddesi uyarınca, kişisel verilerinizin ilgili mevzuata uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verileriniz re’sen veya talebiniz üzerine Şirketimiz tarafından silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Bu hususa ilişkin usul ve esaslar KVKK ve 28.10.2017 tarihli ve 30224 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik’e göre yerine getirilecektir.

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından silme, yok etme veya anonim hale getirme yükümlülüğümüzün ortaya çıktığı tarihi takip eden 6 (altı) ay içerisinde silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU’NDAN DOĞAN HAKLARINIZ


Kişisel veri sahibi olarak sizler KVKK’nın 11. Maddesinde belirtilen haklara sahipsiniz. Söz konusu haklarınızı Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’e uygun şekilde E-5 Karayolu üzeri Maltepe Köprülü Kavşağı yanı, İnci Çıkmazı Sok. No:8 Maltepe / İstanbul adresinde mukim adresine yazılı olarak iletmek suretiyle kullanılabilirsiniz.